Software
Algemene kennis ICT / vaardigheden bestandsbeheer
Voor het vak ICT heb ik de studenten geleerd hoe zij bijvoorbeeld een automatische inhoudsopgave kunnen genereren. Daarnaast wijs ik hen op het opslaan van hun werkstukken en aantekeningen via de cloud functie van bijvoorbeeld Word. Als dan hun laptop crashed, zijn ze niet gelijk al hun gegevens kwijt.
Effectieve samenwerking en communicatie / electronische leeromgeving/ administatieve schoolsystemen/digitale foto's.
Via n@tschool ben ik in staat om lesmateriaal met de studenten te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reader voor het keuzedeel 'supermarkt', zoals al besproken bij 'attitude'.
Daarnaast kan ik via de https://roosters.deltion.nl en https://rapid.deltion.nl met mijn collega's mijn lesrooster en de aan- en afwezigheid van studenten delen.
Via whatsapp heb ik diverse groepen. Eentje met al mijn mentorleerlingen, een ander met bijna alle collega's van Handel & Ondernemen en eentje met 2 andere collega's waarmee ik een tweetal projecten draai. Deze app-groepen blijken heel handig om informatie te delen.







Omgang met standaard kantoortoepassingen.
Tijdens het maken van alle PDG-beroepsproducten heb ik geleerd om o.a. een automatische inhoudsopgave te maken. Hieronder een foto van één van deze inhoudsopgaven:

Daarnaast verwijs ik onderstaande foto waar onder andere een PowerPoint presentatie langskomt waar een YouTube filmpje van H&M is toegevoegd.

Presentatie ondersteunen middels hard- en software / digitaal toetssysteem / educatieve software.
Ik heb het afgelopen jaar al een aantal keren Socrative ingezet als leermiddel. Zo heb ik voor Burgerschap met socrative een voortgangstoets ontwikkeld. Ditzelfde geldt, maar dan in iets mindere mate voor het vak 'goederen'. Daar heb ik niet een heel boek behandeld, maar de eerste vier hoofdstukken. Hiermee heeft zowel de student als ikzelf meer inzicht gekregen in de voortgang van dat hoofdstuk.

Tevens verwijs ik naar 'attitude'. In dit onderdeel van de website ben ik ingegaan op e-learning modules die ik inzet in de lessen. Tevens staat daar aangegeven dat ik bijvoorbeeld Whatsapp gebruik om met leerlingen die ik begeleid als mentor en bijvoorbeeld tijdens de BPV te begeleiden.
De docent toont aan dat hij foto’s, video’s en audio digitaal kan maken, bewerken/converteren, publiceren en delen.
Uit deze hele website blijkt dat dit het geval is. Ik heb foto's en video's verwerkt in deze site. Ze eventueel groter of kleiner gemaakt. PPT's naast elkaar gezet terwijl ze normaal los van elkaar getoond worden, enz..
De docent toont aan dat hij kan werken met digitale toetssystemen.
Zoals (hierboven) aangegeven werk ik met bijvoorbeeld Socrative en Kahoot! als digitale toets. Het mooie is dat niet alleen de student, maar ook ikzelf direct zicht heb op de voortgang. Wie doet wat en wanneer en hoe beantwoorden zij de vragen: goed of fout. Hieronder een overzicht van een Socrative-toets voor Burgerschap. Ik heb deze als PPT opgeslagen en vervolgens hieronder opgeslagen als afbeelding.

Maak jouw eigen website met JouwWeb